Open Atelier

atelier GWIn het Open Atelier kun je vrij werken met beeldende materialen, zoals potlood, verf en klei. Je krijgt geen opdracht.

‣ Binnen de open ateliertijden mag je binnenlopen en weggaan wanneer het je uitkomt. Je hoeft geen afspraak te maken of af te bellen.

‣ Sommige deelnemers zijn bekend met beeldende materialen en andere nog niet. Dat is allebei goed, ervaring met kunst is niet nodig voor het Open Atelier.

In het Open Atelier werk je tussen andere mensen. Het is een plek waar veel verschillen samen komen. Je kunt van elkaar leren en je laten inspireren.

Iedereen werkt zelfstandig aan zijn of haar eigen kunstwerk. Je krijgt een eigen map om je tekeningen en schilderijen in te bewaren. Jij kiest met welke materialen je gaat werken en wat je maakt, dat doe je in je eigen tempo. In het open atelier kun je experimenteren, onderzoeken, spelen met beeldende materialen en je artistieke vaardigheden ontwikkelen.

Begeleiding

Veel mensen vinden in het Open Atelier afleiding, ontspanning of inspiratie. Er kunnen belangrijke thema’s naar voren komen bij het beeldend werken, het kan ook emotioneel zijn. Een beeldend therapeut kan met je meekijken naar belangrijke thema’s in je beeldend werk. Naar behoefte kun je tijdens het open atelier een individueel gesprek hebben met de beeldend therapeut, in een aparte ruimte. Je kunt dan bespreken hoe het met je gaat, hoe het gaat in het open atelier en je beeldend werk wordt besproken.

Behandelaren

In Amsterdam: Suzanne Delshadian, Mar Rescalvo Pons, Simone Aufhauser, Martine van Arkel, María Munain Moral, Chantilly Reinilla, Vera Romijn.

In Almere: Nina Valtcheva

In Utrecht: Simone Aufhauser

In Arnhem: Annelies Wasmann

Iedereen die deelneemt aan het open atelier heeft ook individuele therapie bij zijn/haar psycholoog. Als er tijdens het Open Atelier thema’s naar voren komen die je verder wil onderzoeken kun je dit aangeven bij je psycholoog.

Kijk onze video!
https://vimeo.com/149650608

 

Wil je een keer proberen?
Praat dan met je behandelaar en
kom een keer op bezoek.